Вітання директора ліцею Сергія Володимировича Д’ячкова з нагоди свята Першого дзвоника

 

Мої щирі вітання добрим людям!

Разом з усією країною Харківський університетський ліцей відзначає чудове свято День Знань! Сьогодні пройдуть теплі та сердечні заходи Першого дзвоника, а також перші уроки під справедливою та символічною назвою «Перемагає той, хто пам’ятає». Знання і пам’ять — основа будь-якої розвинутої цивілізації. Адже що таке Знання? Це концентрована й добре організована Память; память поколінь, пам’ять людства. Учитель зберігає й накопичує знання; учень їх отримує, щоб примножити та передати далі. Саме таким чином здійснюється зв’язок поколінь і прогрес людства. Цей ланцюжок перервати не можна, як і зупинити розвиток людства.  Але є чорні сили, які намагаються це зробити. Ми добре пам’ятаємо, що 24 лютого 2022 року ворог розпочав війну проти нашої країни, приніс лихо та страждання українському народові, намагаючись відібрати нашу землю, розірвати зв'язок поколінь. Ми знаємо і пам’ятаємо скільки ворог загубив людей, намагався зруйнувати наш улюблений незламний Харків та інші міста України, ми пам’ятаємо про зруйновані школи й дитячі садочки. Саме ці знання і ця память надихають нас вірою у нашу безумовну перемогу.

Щирі теплі слова я спрямовую до сердець першокласників та та майбутніх випускників, бо для них це свято особливе, для малюків дзвоник пролунає вперше, а для одинадцятикласників – в останнє. Низький уклін батькам ліцеїстів, допомогою яких більш ніж два роки війни ми утримуємо ліцей, ліквідуємо наслідки ворожих обстрілів.

Я вітаю всіх і кожного зі святом Дня знань, зі святом першого уроку, зі святом непереможного життя! Бажаю здоров’я, щастя, благополуччя, всіляких успіхів, здійснення мрій!

Віват ліцей! Разом переможемо!